Vegetáriánus hús - glutén


Igen egyszerű a glutén elkészítése: a vegetáriánus húsban csupán két összetevő van, és hasonlóan használhatjuk, mint a tofut vagy a szójakockát.

A glutén vagy vegetáriánus hús elkészítése egyszerű, de hosszabb ideig kell állni hagyni a tésztát, míg felhasználjuk.

Hozzávalók:

- 1/2 kg finomliszt
- 1 csésze feketekávé (1 tasak Lingzhi Black Coffee-ból készítve)

A lisztet a feketekávéval, kis vízzel közepes keménységűre gyúrjuk. Hideg vízzel telt tálba tesszük, úgy, hogy a víz ellepje a tésztát. Egy éjszakára benne hagyjuk, de legalább 3-4 órát.

Másnap vagy 3-4 óra múlva a tésztát a víz alatt megmossuk, hogy kijöjjön belőle a keményítő. A mosást addig végezzük, amíg a víz már nem tejszerű.

A glutént bármilyen étel mellé adhatjuk, fűszerekkel süthetjük, főzhetjük, mint a tofut vagy a szójakockát.

Forrás: www.noitema.hu/tart/cikk/p/0/119272/1/noi_tema/Csak_liszt_es_kave_kell_a_vega_hushoz