Húsvéti répatorta vanília krémmel, spirulina habbal


Közeleg a húsvét, az ünnep klasszikus süteménye a répatorta. A répa, a zöld fű tökéletesen illik az ünnepi asztalra. A világ legegyszerűbb süteménye, bizonyára a népszerű viccet is ismered:

Nyuszika megy a cukrászdába:
- Csókolom, van répatorta?
- Nincsen, de holnap lesz!
Másnap megy nyuszika megint:
- Van répatorta?
- Van.
- És vannak rajta répadarabkák?
- Nincsenek, de holnap lesznek!
Másnap megint megy nyuszika:
- Van répatorta?
- Van.
- És vannak rajta répadarabkák?
- Vannak.
- És van rajta tejszínhab?
- Nincsen, de holnap lesz!
Harmadnap megint megy nyuszika:
- Van répatorta?
- Van.
- És vannak rajta répadarabkák?
- Vannak.
- És van rajta tejszínhab?
- Az is van rajta! Csomagolhatom akkor?
- Köszönöm, csak érdeklődtem!

Egyszerű, butácska vicc, jöjjön a legalább ilyen egyszerű, finom torta receptje, ami nagyon gyorsan elkészül, és elrontani nem lehet.

Hozzávalók:
tésztához:

1 pohár tejföl (2 dl) utána ezt a poharat használjuk mércének
1 pohár liszt
1/2 pohár cukor
1/2 pohár olaj
1/2 citrom reszelt héja
4 tojás
1 sütőpor
1 pohár reszelt sárgarépa

krémhez:

1,5 tasak főzéssel készíthető vaníliás pudingpor
2 tojás
5 ek. cukor

tetejére:

5 tabletta porrá tört DXN spirulina ( vedd meg itt >>> )
2 dl tejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjét szétválasztjuk a sárgájától, a fehérjét robotgéppel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgáját, és a cukrot. Ezután a sütőporral elkevert liszttel, majd az olajjal simára keverjük. Végül lazán beleforgatjuk a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát és a reszelt citromhéjat. A kész masszát egy vajjal kikent csatos tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 30-40 perc alatt készre sütjük. Amíg sül a tésztánk, 1,5 tasak - főzéssel készíthető - vaníliás pudingporból 6 dl tejjel, 5 evőkanál cukorral és 2 tojás sárgájával sűrű krémet főzünk, végül míg forró, hozzáadjuk a tojások felvert habját. A megsült répatortát hűlni hagyjuk a formában, majd a vaníliakrémet a tetejére simítjuk. Két kanál között porrá zúzzuk a spirulina tablettát, és a kemény habbá vert tejszínhez adjuk, végül az egészet a torta tetejére öntjük. Kellemes zöld színű habot kapunk, ami igazán jól mutat a vaníliakrémes, répasárga süteményünk tetején. A kész tortát néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon, majd a formából kivéve szeleteljük A világ legnépszerűbb süteménye a répatorta.

Jó étvágyat hozzá!