Krémes citromfagyi házilag





Hozzávalók:

3 dl víz
30 dkg cukor
2 dl Olympos citromlé
1-2 citrom reszelt héja
2 citrom leve
4 dl görög joghurt
3 dl tejszín
csipet só
6 db porrá tört DXN spirulina tabletta ( itt vettem: www.drganoderma.hu )

A cukorból a vízzel szirupot főzünk. Mikor elkészül, még melegen hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a citrom levét, egy csipet sót, a 2 dl Olympos citromlét, és színezéshez (no, meg egészséges is!) a porrá tört spirulinát. Megvárjuk míg kihűl, azután hozzáadjuk a joghurtot és a fagyasztóba tesszük. Mikor a fagyasztóban elkezd kristályosodni, fél óránként összekeverjük, hogy az állaga jó krémes és laza legyen. Ezt legalább háromszor végezzük el. Az utolsó keverésnél belekeverjük a habbá vert tejszínt, majd pár órára visszatesszük a fagyasztóba.

Fogyasztás előtt 10-15 perccel kivesszük a fagyasztóból és szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy jól adagolható legyen.