Gazpacho (spanyol leves)

Hozzávalók 3 személyre:

3-4 db nagyobb paradicsom
1 db kápia paprika
1 db kígyóuborka
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
0,5 - 1 dl víz
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:
A hozzávalókat megmossuk, a paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, kimagozzuk. Az uborkát meghámozzuk és az összeset feldaraboljuk, majd turmixgépben összeturmixoljuk. Díszítésre mindenből néhány apró darabot félreteszünk. Amikor elkészült, fél órára hűtőbe tesszük. Tányérra szedjük, a tetejét díszítjük, néhány csepp balzsamecetet és 2-3 csepp olívaolajat öntünk rá. Frissen őrölt borssal szórjuk, és zellerlevéllel színesítjük. Gyorsabban elkészül, mint leírni a receptet! :) Nyáron nagyon finom hűsítő, télen vitaminpótlásra nagyszerű étel. Jó étvágyat hozzá!