Barackok recept


20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben 2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk.

Ezt a folyékony masszát egy óráig pihentessük a konyhában. (nem hűtőben)

Utána keverjünk hozzá 70 dkg lisztet és kézzel dolgozzuk össze, gyúrjuk tésztává.
Gömbölygessünk kicsi golyókat a tésztából, és sütőpapiros tepsin, forró sütőben süssük világossárgára. Én a golyókat sütés előtt tenyérrel egy kissé lelapítottam. Nagyon vigyázzatok, hogy ne süssétek túl a golyókat, mert akkor utána már száraz lesz a süti. Éppen csak egy kis színt kell kapnia sütéskor.

Ezután a sütőből kivéve, még melegen egy késsel vagy kávéskanállal kivájtam a félgömbök közepét.

A töltelékhez egy fémedényben 20 dkg vajat gőz fölött, 3 egész tojással és 6 dkg cukorral krémmé főzzünk. Adjuk hozzá a kivájt félgömbök közepét, rumot és egy púpos evőkanál baracklekvárt. Színezzük meg kakaóporral. Töltsük be a barackokat és illesszük össze.

A színezéshez a piros és a zöld ételfestéket egy kevés langyos vízben feloldjuk és ecsettel fessük be a barackok egyik oldalát pirosra először pirosra , majd forgassuk azonnal kristálycukorba. Majd ezután a másik felét pedig zöld színűre és szintén cukorba.

Néhány tipp: a félgömbök kivájását fontos, hogy még melegen végezzük! Ha pár el is törik belőle, nem gond, mert jó lesz a töltelékbe.

Nem száraz, finom omlós! Díszítéshez zöld levélkét, vagy szegfűszeget is használhatsz.

Jó étvágyat Mindenkinek!