Alma és banán bundában, almás palacsinta, fahéjas cukorral szórva





Hozzávalók 4 személyre:

2 érett banán
2 db savanykás alma
2 egész tojás
1,5 ek cukor
késhegynyi só
1 kk sütőpor
10 dkg liszt
2,5 dl tej
olaj a sütéshez
1 tk fahéj és 2 ek cukor keveréke a szóráshoz

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, sót, sütőport, és simára keverjük. Kevés tej hozzáadása után beleszórjuk a lisztet, ezzel csomómentesre keverjük. Folyamatosan adagolva hozzá a tejet, elkészítjük a bundához való sűrű masszát. A banánokat négyfelé vágjuk, az egyik alma magházát kivágjuk, hámozatlanul kb. 2 mm vékonyra szeleteljük. A sütéshez lábosban olajat forrósítunk, és a masszába mártott gyümölcsöket rózsaszínűre sütjük mindkét oldalán.

Almás palacsinta

A maradék alma magházát kivágjuk, negyedekre vágjuk, és uborkaszeletelőn felszeleteljük, majd hozzáadjuk a megmaradt masszához. Kisütjük a palacsintákat (kb. 6 db) forró serpenyőben kevés olajon.

A tetejét megszórjuk fahéjas cukorral.