Házi kovászos császárzsemle

házi kovászos császárzsemle


Hozzávalók 6-8 db császárzsemléhez

350 g BL80 búzakenyérliszt
100 ml langyos víz
150 ml langyos tej
150 g kovász (a kovász készítését itt találod)
30 g vaj
1 tk só

szóráshoz:
lenmag, zabpehely, napraforgómag, szezámmag stb.

A dagasztótálban összeállítom a tésztát.

3-4 órán keresztül hagyom duplájára kelni.

Ha megkelt, 6-8 részre osztom, és kis cipókat formálok belőle.

Egy óra pihentetés után megformázom.

Könnyen megsodrom, majd laza csomót kötök a közepére, és a két végét körbefonom a kör alakú tésztán. Nézd meg ezt a videót, így csináltam!



Pihentetem egy órát, majd 230 fokos sütőben, 25-30 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt vízzel lespriccelem, megszórom gazdagon magvakkal.

A sütőből kivéve ismét lespriccelem kevés vízzel, és ha kihűlt, fogyasztásra kész.